VELKOMMEN



Bar Uno er en økologisk pizzabar med hovedvægt på en afslappet atmosfære, der respekterer de italienske traditioner og det stolte håndværk som pizzaiola.Restauranten er drevet af tre ildsjæle, der i mere end 2 årtier har drevet restaurationer og barer i København. Vores facination af det italienske køkken og specielt den napolitanske pizza, har ført os til et kapitel, hvor fortællingen om den perfekte dej og skorpe, den uimodståeligt balancerede tomatsovs, den hjemmelavede italienske strækost og lokale og italienske råvarer fra den øverste hylde, er vores plot.


Gennem adskillige studieture og længerevarende ophold i både Nord- og Syditalien, har vi skabt en fælles reference for vore restauranter, hvor pizzaen er i fokus, mens traditionelle antipasti og lokale pastaretter danner grundlag for vores menukort. Vi importerer vores egen mel fra en lille producent i Verona. Vores bunde indeholder en bastant del af fuldkorn, hvilket giver en behagelig mæthedsfornemmelse. Hævetiden på vores dej, er ligeledes med til at sikre en bedre fordøjelse, da enzymerne er med til at nedbryde den hårdføre hvede.


Det vigtigste ved pizzaen er naturligvis en generel høj standard på råvarer, men bunden er en subjektiv vurdering af, hvorvidt man ønsker den tunge roma-bund eller den papirstynde napolitanske variant. Vi er til en smuk forening af de to, hvor vi - ved hjælp af fuldkornsdejen - er i stand til at skabe en luftig, men sprød skorpe, der passer perfekt til både bestik- og fingerfortærring.



Osten får vi fra Nordhavn Mikromejeri, der er en lille gren af Bar Uno's univers. På mejeriet fremstiller vi italienske strækoste som fior di latte, mozzarella, stracciatella og burrata. Hovedsageligt til eget brug, men vi leverer ligeledes til nogle af de bedste danske og italienske restauranter i København. Dernæst rører vi på mejeriet også vores egen cremede gelato og økologisk sorbet. Mælken vi anvender til al oste- og isproduktion er fra små, økologiske landmænd, og leveres af Øllingegård. Mejeriet findes i Nordhavn og kan besøges efter aftale.





Tomatsovsen er baseret på økologiske, italienske tomater, og vi har ønsket at bevare den perfekte balance mellem syre og sødme i tomaten, ved at holde den så tæt på den originale smag, der bare smager bedst til pizzaen.


Den røde tråd gennem vore forretninger er personalets ‘ejerskab’ omkring den enkelte forretning. Køkkenet og udarbejdelsen af vores menuer varetages af Christianshavneren - Kasper Georg Jensen og Elton Lule, der har tilbragt det meste af sit liv i området omkring den napolitanske Golf. Deres samarbejde sikrer en forståelse for danske og italienske traditioner, der passer perfekt til vores menusammensætning. Vi ønsker personale, der er socialt engagerede i forretningens gæster og udviklingen og kvalitetssikringen af forretningens virke. Det er væsentligt, at vi kan tilbyde personale, der fordyber sig i vores produkter og generelt sætter en ære i at betjene gæster med respekt og imødekommenhed, der er så vital for en god restaurantoplevelse. 


I baren fokuserer vi på en stram cocktailinie, der er inspireret af den italienske aperitivo. Store, frugtige baljer af eksotiske sødfrugter er kun at finde i baren ved særlige lejligheder. Apeiritivoen er perfekt til at åbne smagsløgene og er samtidig en opløftende introduktion til aftenens vigtigste formål - det gode måltid. Efter maden har man ofte brug for en digestive, og der kigger vi ligeledes mod Italien for at finde vores inspiration.


Friske citrusfrugter gemmer vi til vores hjemmelavede limoncello, mens at drinksene hovedsageligt består af forfriskende varianter af den smukke spritz, og de legendariske klassikere som Negroni, Old Fashioned og Manhattan. Dansk øl og lokale, italienske vine er en naturlig del af barens udvalg og roterer ofte, når vi finder nye fristende varianter.



Velkommen til 


B A R U N O